Üliõpilased kavatsevad riigi kohtusse kaevata

22. mai 2009, 11:49

Üliõpilased kaaluvad riigi vastu kohtusse
minekut seoses valitsuse poolt tehtud ettepanekuga lõpetada õppelaenude
hüvitamine riigi ja kohalike omavalitsuste töötajatele ning õppelaenu
kustutamine lapse sünni korral.

Üliõpilased on seisukohal, et valitsuse ettepanek läheb vastuollu õiguspärase ootuse põhimõttega ning on seetõttu kohtus vaidlustatav, teatas Eesti Üliõpilaskondade Liit.

Läbi viiakse õiguslik analüüs, mille järel langetatakse otsus edasiste tegevuste osas. Üliõpilased ootavad samuti ära lisaeelarve jõudmise riigikokku ning soovivad saada tagasisidet kõigilt riigikogu erakondadelt planeeritavate muudatuste osas.

„Leiame, et tänased otsused on tehtud kiirustades ning need lähevad vastuollu põhiseadusest tuleneva õigusliku ootusega. Riik ei tohi käituda oma kodanike vastu sõnamurdlikult – lubada esialgu üht ja tegutseda seejärel teistmoodi,” ütles Eesti Üliõpilaskondada Liidu (EÜL) juhatuse esimees Joonas Pärenson.

Valitsus teeb ettepaneku uue lisaeelarvega lõpetada õppelaenu hüvitamine riigiametnikele ning õppelaenu kustutamine lapse sünni korral.

EÜL on 1991. aastal asutatud üliõpilaste katusorganisatsioon, mis esindab Eesti tudengkonda. EÜLi peamine eesmärk on esindada Eesti üliõpilaste hariduslikke, kultuurilisi, majanduslikke ja sotsiaalseid huve ning kaitsta tudengite õigusi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. May 2009, 12:45
Otsi:

Ava täpsem otsing