Brentex-Ehitus: rahval pole raha arveidki maksta, mis laenust siin rääkida

25. mai 2009, 18:23

Brentex-Ehituse juhatuse liige Talis Kink
KredExi korterühistu-laenu osas optimistlik pole ning nendib, et rahval pole
raha praegu igapäevaste arvete maksmisekski, rääkimata laenu võtmisest.

„Kriips peal jah, ühistud ei tee renoveerimistöid praegu,“ rääkis Kink turul valitsevast olukorrast. „Korteriühistud ei saa laenu, sest nii palju võlglasi on, inimesed ei suuda oma kütte ja elektriarveidki ära maksta, rääkimata siis mingi laenu võtmisest,“ lisas ta.

Kink selgitas, et isegi kui pank laenu annaks, ei läheks elamu renoveerimise plaan korteriühistu üldkoosolekul läbi. „Sel inimesel lõigatakse pea otsast ära, kes hakkab rääkima, et võtme laenu ja hakkame mingit fassaadi renoveerima,“ selgitas juhatuse liige.

Tema sõnul küsitakse küll hinnapakkumisi, aga töödeni jõutakse väga harva. Kas KredExi renoveerimislaenude projekt võiks Brentex-Ehitusele ka tööd juurde tuua, seda Kink ei usu. „Ega riik ei taga laenu kinnisilmi, samamoodi vaadatakse, et oleks võimeline laenu tagasi maksma. Korteriühistu, kus on 1/3 võlglasi, sinna ei anna ei KredEx ega garanteeri ka riik sellist ühistut,“ rääkis mees.

Tööde ja teenuste hindasid on Brentex-Ehitus nagu ka paljud teised pidanud üsna palju langetama. „Oleme hinda langetanud 50%, hinnad võib kahega jagada,“ ütles Kink.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. May 2009, 14:54
Otsi:

Ava täpsem otsing