Ehitusmaterjalide tootja: palgad on langenud

25. mai 2009, 14:00

Ehitusmaterjalide tootja Aru Grupp ASi
juhatuse esimees Juhan Viise on selles aasta esimeses kvartalis pidanud nii enda
kui ka ettevõtte palku langetama kuni viiendiku võrra.

„Palgad on langenud,” ütles Viise vastates Äripäeva päevaküsimusele, mis toimus sinu töötasuga esimeses kvartalis.

Ettevõttes viidi palgalangetamine läbi põhimõtte järgi, et kellel oli madalam palk, sellel oli ka langus väiksem, kõrgemapalgalistel aga suurem. „Palgataseme erinevus möödunud aasta sama perioodiga on 8 – 22% selle aasta kahjuks. Minul endal on samuti palk oluliselt väiksem kui eelmisel aastal,” märkis Viise.

Mis edasi saab ja kas palgad jäävad praegusele tasemele pidama, sõltub Viise sõnul suuresti maailmamajandusest. „Aga selge on ka see, et palgad ei saa lõputult alla minna, sest kõigil on omad kohustused, millega on vaja toime tulla. Olulist palga langust ei saa lihtsalt enam lubada ja palgad jäävad enam-vähem praegusele tasemele. Tuleb leida teised lahendused – kas koondamine või muud täiendavad võimalused,” nentis Viise ja lisas, et eeldatavasti majandus ikka päris seisma ei jää. „Ma väga loodan, et tänased palganumbrid jäävad pidama,” ütles ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. May 2009, 15:06
Otsi:

Ava täpsem otsing