Krugman: võib tulla tõusuaasta

25. mai 2009, 22:35

Maailma majandus on suutnud vältida
täielikku katastroofi ja tööstuslikud riigid võivad selle aasta ilmselt kirja
panna tõusuaastana, sõnas Nobeli laureaat majandusteadlane Paul Krugman Reutersi
vahendusel.

„Mind ei üllataks näha maailma kaubanduse ja tööstuse stabiliseerumist ning kasvu mõne kuu jooksul,“ lausus Krugman ning lisas, et ilmselt näeme ka tasast või kergelt positiivset majanduskasvu USAs ja võib-olla ka Euroopas aasta teisel poolel.

Jaapani-sarnased ekspordiplaanid mattis Krugman kindlalt maha. „Me ei saa kõik loota ekspordi võimele majandust parandada, sest meil pole teist planeeti, kellega kaubelda – langus on olnud globaalne ning Jaapani jälgedes astuda kõik ei saa,“ tõdes ta.

Samas hindas ta hullema olukorra möödumist, kuid siiski rõhutas suurt vahe stabiliseerumise ja kaotatud maa tagasivõitmise vahel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. July 2009, 17:29
Otsi:

Ava täpsem otsing