Kuus miljonit töötut autotööstusest

25. mai 2009, 20:07

Autotootjate vaevad võivad töökohad võtta
kuuelt miljonilt inimeselt, kirjutas Bloomberg.

„Usun, et üle maailma kaotame 20 kuni 25 protsenti oma liikmeid,“ sõnas Rahvusvahelise Metallitöötajate Föderatsiooni peasekretär Marcello Malentacchi uudisteagentuurile. Nüüd, kus autotootjad on loobunud ajutiste töötajate teenetest, hakkab saag lähenema püsivatele töötajatele, lisas ta.

Majanduslangus on sel aastal viinud Euroopa automüüginumbrid alla 16 protsendi jagu ning aasta esimesel neljal kuul kukkus autode ja kergveokite müük USAs 37 protsenti. Autotootjad vähendavad palehigis tootmist ja koondavad töötajaid ning otsivad võimalusi ühinemisteks, et mingilgi moel viimase 80 aasta suurim langus üle elada.

Malentacchi hinnangul jääb maailma lõpuks vaid kolm või neli peamist autotootjat, sest kõik väiksemad pühitakse finantskriisiga minema.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. May 2009, 20:11
Otsi:

Ava täpsem otsing