BÖRS: USA on väga optimistlik

26. mai 2009, 16:13

USA aktsiaindeksid on esimestel
kauplemistundidel ilusti jõudu kogunud ja tõusule pööranud. S P 500
aktsiaindeks on kerkinud pea 2,7 protsenti, Dow Jones tööstuskeskmine
2,5 protsenti ja Nasdaq pea 3,4 protsenti.

Pärast kokkulepet ametiühingutega on General Motorsi aktsia kihutanud üles nagu väike välguke. 8,4protsendiline tõus on viinud aktsiahinna 1,55 dollarile. Ka konkurent Ford Motor on kerkinud, kuid mõnevõrra vähem - 1,9protsendiline tõus on aktsiahinna kergitanud 5,3 dollarile.

Endiselt võimsalt sõidab tehnoloogiamaailma üks innovatiivsemaid ettevõtteid Apple, kes on kogunud juba 6,5potsendilise tõusu hinnale 130,5 dollarit. Morgan Stanley kergitas aktsia indeksiga võrreldes ülekaalule, sest prognoosib järgmise kahe aasta jooksul analüütikute ennustuste löömist kasumi osas.

Ka teised tehnoloogiaettevõtted on täna plussis. Research In Motion, kes on kuulus oma Blackberry nutitelefonide poolest, on kerkinud 6,4 protsenti hinnale 76,6 dollarit. Kiibitootja Intel on tõusnud 2,8 protsenti hinnale 15,4 dollarit. Ka Microsoftil pole põhjust kurvastada, sest aktsiahind on plussis 3,3 protsendi jagu, mis aktsiahinna on viinud 20,4 dollarile.

Jaemüüjad ja luksuskaupmehedki on täna võidu poole peal. Tänu tarbijakindluse indeksi ootamatult suurele hüppele on kerkima asunud ka Macy'se ja Guessi aktsiad. Esimene 6,4 protsenti hinnale 11,9 dollarit ja teine 6,2 protsenti hinnale 24,5 dollarit. Ka Wal-Mart ei jää kaugele maha 2,3protsendilise kerkimisega hinnale 50,3 dollarit.

Veidi vajunud on American International Group 2,3 protsendiga ning kasiino-operaator MGM Mirage 4,8 protsendiga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. May 2009, 23:15
Otsi:

Ava täpsem otsing