Maaklerid panustavad naftahinna kukkumisele

26. mai 2009, 22:36

Optsioonide arv nafta müügiks 50 dollariga
barrelist kasvas eelmise nädalaga 22 protsenti 24 948 optsioonini, kirjutab
Bloomberg.

Maaklerid ootavad hinnalangust, sest USA toornafta varud on endiselt vaid 1,8 protsenti madalamal kui oleks kahe aastakümne kõige kõrgem tase ning Rahvusvahelise Energia-agentuuri andmetel on nõudlus langemas madalaimale tasemele alates 1981. aastast. Lisaks on müümata naftat ladustatud merel seisvatele tankeritele piisav hulk, et sellest rahuldada kogu USA vajadus terveks nädalaks.

„Naftahinnad on reaalsusest kaugel ees ning veel kaugemal ees fundamentaalväärtustest,“ sõnas Commerzbanki tooraineanalüütik Eugen Weinberg ning lisas, et mõistlikum on hindade väike langus ja korrektsion 50 barreli peal või veidi allpool.

Täna kauples nafta New Yorki börsil hinnal 62,16 dollarit barrelist.

Kõige populaarsemate müügioptsioonide järel teisel kohal on optsioonid müüa naftat 40 dollariga barrelist, mis tähendaks enam kui 20dollarilist hinnalangust, et lepingu pealt teenida. Lepinguid, mis teenivad naftahinna kukkumiselt alla 40 dollari on kaks korda enam, kui lepinguid, mis teeniksid naftahinna tõusult üle 70 dollari barrelist, kirjutab Bloomberg.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. May 2009, 22:36
Otsi:

Ava täpsem otsing