Nafta kannatab dollari ja tarbimise tõttu

26. mai 2009, 17:14

Bensiini hind langes enim alates 20.
aprillist ootuse tõttu, et OPEC jätab tootmismahud muutmata, kirjutab Bloomberg.

Bensiini hind langes 2,65 protsenti 179,2 dollarile gallonist. Saudi naftaminister Ali al-Naimi sõnas, et OPEC peaks sellenädalasel kohtumisel Viinis jääma valitud kursile ning jätma tootmismahud muutumatuks. Ka toornafta hind vajus tänu dollari tugevnemisele.

„Kõik tormavad dollarisse kui kindlasse varjupaika ning OPEC väidab, et nad ei plaani tootmist kergitada,“ sõnas Alaron Tradingu energeetika-analüütik Dan Flynn uudisteagentuurile. Juulikuiste futuuride hinnad toornaftale New Yorki börsil vajusid 2,9 protsenti 1,7868 dollarile gallonist.

Eelmisel nädalal kerkisid futuurid 10 protsenti, kooskõlas dollari vajumisega iga päev kuni nelja kuu madalaimale punktile euro vastu 22. mail. Hinnatõusule aitas kaasa ka ootus, et nõudlus hakkab jõuliselt kasvama algava suvise sõitmishooaja tõttu, mis tavapäraselt algab möödunud nädalavahetuse tseremooniatega.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. May 2009, 17:14
Otsi:

Ava täpsem otsing