Tööandjad: streigid toovad kahju töötajatele endale

26. mai 2009, 17:08

Tööandjate keskliit taunib ametiühingute
streigiähvardusi, tuletades meelde, et tööseisakud mõjutavad selgelt
negatiivselt nii tööhõivet kui ka palku, mille säilitamine peaks kehtivas
majandusolukorras olema töövõtjate esmahuvi.

Streik majanduskriisi tingimustes on ebakonstruktiivne ega too raha juurde ei riigieelarvesse ega töötukassasse, teatab tööandjate keskliit.

Liidu hinnangul seab ametiühingute keskliit töötute huvid kõrgemale töövõtjate huvidest. Ametiühingud eksitavad avalikkust, väites, et uus töölepingu seadus on töötajavaenulik.

"Seadusemuudatus ei vähenda töötajate õigusi, küll aga piirab töötutele ette nähtud kõrgemaid hüvitisi, mis majanduskriisi ajal jõustudes kahjustaksid oluliselt töövõtjate huve. Töötukassa prognooside kohaselt tooksid ametiühingute poolt taotletud kõrged hüvitised töötajatele kaasa üle 9% suurused töötuskindlustusmaksed, millele järgneks tööpuuduse hüppeline tõus," edastab tööandjate keskliit.

Tööandjate keskliidu hinnangul ei ole ametiühingud kahepoolseteks läbirääkimisteks võimaldatud aega mõistlikult kasutanud. Mitmed tööandjate kompromissettepanekud, mis arvestasid nii töövõtjate kui ka töötute huve, lükkas ametiühingute keskliidu juhatus jäigalt tagasi.

Tööandjate keskliidu hinnangul kahjustavad streigid väljakujunenud partnerlussuhteid tööandjate ja töövõtjate vahel, kuna rünnaku alla sattuvad eeskätt need ettevõtted, kes sotsiaalpartnerlust on seni kõrgelt hinnanud. Tööandjate keskliit tunnistab ametiühingute õigust seista oma huvide eest kõigi seaduslike vahenditega ja kutsub üles loobuma kehtiva õigusega vastuolus olevatest poliitilistest streikidest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. May 2009, 17:08
Otsi:

Ava täpsem otsing