Vene ettevõte ostis osaluse Facebookis

26. mai 2009, 20:16

Maailmas üks suurimaid sotsiaalseid
võrgustikke Facebook sai Venemaa suurinvestori käest 200 miljonit dollarit,
kirjutas Bloomberg.

Venemaa Digital Sky Technologies saab oma investeeringu eest Facebookis 1,96protsendilise osaluse eelisaktsiate näol. Võrgustiku väärtus kerkis tehinguga 10 miljardile dollarile.

„Mitmed ettevõtted on meile lähenenud, aga DST jäi pinnale globaalse perspektiivi tõttu, mille nad toovad,“ sõnas Facebooki looja ja juht Mark Zuckerberg. Võrgustik on enam kui 400 miljonit dollarit saanud ka Microsoftilet, Peter Thieli fondilt ning Accel Partners ja Greylock Partners ühisfirmalt.

Digital Sky on seni toetanud mitmeid internetiettevõtteid Venemaal ja Ida-Euroopas, sealhulgas Mail.ru, Forticom ja VKontakte. Ettevõte investeerib ettevõtetesse, mille kasutajate arv küündib 350 miljonini ning on ka turuliidrid enam kui 13 riigis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. July 2009, 12:58
Otsi:

Ava täpsem otsing