Kohtutäitur müüb Tallinnas uut ärimaja

Rivo Sarapik 27. mai 2009, 00:00

Uus Maa Kinnisvarabüroo juhatuse esimees Jaanus Laugus ennustas, et ärimaja enampakkumine kukub kõrge hinna tõttu läbi. "Kui arvestada üürivoo tootluse pealt hinda, siis maja keskmine üür võiks praegusel turul olla suurusjärgus 100 kr/m". Seega ostuhuvi võiks tekkida umbes 80 miljoni krooni juures," märkis ta.

Kas objekt on müügiks hea või halb, oleneb Lauguse sõnul hoone kontseptsioonist, hinnast ja asukohast. Asukoht on Scala Cityl tema ütlusel hea, kontseptsioon keskpärane ja hind väheatraktiivne.

Ostja võiks Lauguse hinnangul olla ettevõte, mis vajab seda hoonet oma majandustegevuses, või investeerimisfond, mille tegevusala on investeeringud kinnisvarasse.

Pindi Kinnisvara juhatuse liikme Peep Soomani arvates võiks ostuhuvi tunda eelkõige välisinvestorid, ent seda vaid juhul, kui hoone on soliidsete rendilepingutega kaetud. "Pigem olgu hoone asukoht kehvem, investori jaoks on tähtsad lepingud ja hea, kui need on sõlmitud rahvusvaheliste ettevõtetega, kelle tausta välisinvestor teab," märkis ta.

Mitu Scala Citys pinda üürivat ettevõtet on seotud maja omanikega, lepingud on pikaajalised - kolme firmaga 25 ja ühega 15 aastaks. Lauguse ütlusel pikk üürileping jätkusuutlikkust ei taga. "Tundub, et üürnikud on alustavad firmad ja nimedest võib järeldada seost praeguste omanikega. Üürnikke on suure pinna peale vähe," lisas Laugus.

Samuti on Lauguse sõnul selgusetud üürihinnad. Kuna tegemist on sidusettevõtetega, võivad üürihinnad olla kallutatud ühe või teise osapoole kasuks, märkis ta.

68% ulatuses OÜ-le Adinagaare kuuluvat ärimaja müüb kohtutäitur SEB Panga nõuete rahuldamiseks. Ettevõtte omanikud on Mihhail Stakantšikov (75%) ja Evelin Klimenko (25%). Scala City avati mullu sügisel.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:06
    Otsi:

    Ava täpsem otsing