General Motorsi pankrot võib kaasa tuua hoopis kergenduse

27. mai 2009, 09:22

General Motorsi minek pankrotikaitse alla
võib turgudele endaga kaasa tuua hoopis kergenduse, kirjutab
investeerimisportaal MarketWach.

„Minu tunne on, et turg tervitab General Motorsi minekut pankrotikaitse alla,“ kinnitas portaalile investeerimisfirma RiverSource Investments aktsiaturgude peastrateeg David Joy. „Fakt, et seda pole veel juhtunud, aga võib iga hetk juhtuda, on aktsiaturgudele toonud teatud ebakindlust,“ selgitas Joy ning lisas, et kui seda tehakse, kaob ebakindlus ära.

Eile keskööl (täna kell seitse hommikul meie aja järgi) sai mööda kokkuleppe tähtaeg General Motorsi võlausaldajatega, et muuta 27 miljardi dollari suurune võlakohustus 10 protsendiks aktiaosaluseks. Kui üle 90 protsendi võlakirjausaldajatest sellega ei nõustunud, läheb General Motors pankrotikaitse alla, kirjutab uudisteagentuur AP.

Läbirääkimiste tulemustest antakse teada täna hommikul ehk meie aja järgi ilmselt ajavahemikus päeval kella ühe ja nelja vahel.

General Motorsi aktsia hind kerkis eile New Yorgi börsil 0,7 protsenti, 1,44 dollarini, järelkaupelmsiel kukkus aga 7,64 protsenti, 1,33 dollarini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. June 2009, 23:17
Otsi:

Ava täpsem otsing