Haigekassa miinus nõuab lisakärpimist

27. mai 2009, 13:07

2009. aasta esimese kahe kuuga on Eesti
Haigekassa saanud tulusid kokku 1,9 miljardit krooni, samas kulusid on tehtud
2,1 miljardi krooni ulatuses, mistõttu on kahe esimese kuu puudujääk kokku 206
miljonit krooni.

Senised tulude laekumised annavad indikatsiooni sellest, et 2009. aasta lisaeelarves kavandatud sotsiaalmaksu laekumine ei pruugi täituda. Järgnevatel kuudel on oodata sotsiaalmaksu laekumise täiendavat langust ning samas on haigekassa eelarve jooksev puudujääk suurenenud võrreldes jaanuariga 79 miljoni krooni võrra.

2009. aasta lisaeelarvega arvestati haigekassa eelarvedefitsiidiks 12 miljonit krooni.

Haigekassa juhatus esitas aprillis nõukogu koosolekule lisaeelarve, millega vähendatakse nii tulusid kui ka kulusid 612,4 miljoni krooni võrra. Selleks, et säilitada haigekassa eelarvepositsioon -12 mln krooni, peaks haigekassa vähendama kulusid lisaks aprillis esitatud lisaeelarve projektile veel 688 miljoni krooni võrra.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. May 2009, 13:07
Otsi:

Ava täpsem otsing