Ivari Padar: neli nõuannet uuele rahandusministrile

27. mai 2009, 11:10

Endine rahandusminister Ivari Padar (SDE)
soovitab oma järeltulijal olla julge, järjekindel ja õiglane ning pidada meeles,
et pead tuleb pesta kaks korda päevas.

"Minu esimene nõuanne: ole julge," kirjutab Padar Postimehe arvamusküljel. "Teine soovitus: ole järjekindel, sest kriisiajal kipub mure rahanduspoliitika pärast jääma ainuüksi rahandusministri kanda, seega ei tohi lasta ennast häirida, kui kolleegid kuulutavad, et mõne kärpe tagajärjel saabub maailma lõpp."

Padari kolmas näpunäide: ära välista midagi ja neljas nõuanne: ole õiglane. "Eesti on siiani paistnud muu nn Ida-Euroopa ja meie lõunanaabrite kõrval silma kui riik, kus tehti vajalikke otsuseid valitsuses, mitte tänavatel, see on õnnestunud eelkõige seetõttu, et kärped on kohelnud kõiki üpris võrdselt, kui eelarvekärpeid ja maksumuudatusi hakatakse tegema kõige väiksema sissetulekuga inimeste arvel, siis ohustab see kogu Eesti kodurahu," märkis eksminister.

Loe ka online-intervjuud Ivari Padariga!

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. May 2009, 11:38
Otsi:

Ava täpsem otsing