Kuidas edukalt oma firma maha müüa?

27. mai 2009, 13:51

Äripäev korraldab 9. juunil Meriton
Conference Spa hotellis seminari "Kuidas edukalt ettevõtet müüa?".

Millal ja miks peaks üldse mõtlema oma ettevõtte müügile? Advokaadibüroo Tark Co vandeadvokaadi ja partneri Risto Vahimetsa sõnul peaks ettevõtte või äriühingu müügile mõistagi mõtlema siis kui pakutakse head hinda. "Samas on mõistlik müüa ka olukorra halvenedes kui n.ö. endal jaks enam üle ei käi ja keegi suurema oskuste pagasiga/rahakotiga on nõus ettevõtet omandama," ütles Vahimets.

Ta lisas, et on näinud kaasust, kus omandamine on toimunud 1 krooni eest - tegelikult müüdi kliendibaasi millega kaasnesid suured võlad, st. müüja sai murest lahti ja ostja samas oskas selle kliendibaasiga edaspidi raha teha. "Kindlasti tuleb lisaks hinnale kaaluda ka isiklikumaid küsimusi - mida ma saadud rahaga peale hakkan, kas suudan seda paremini investeerida või kasvaks see pigem antud äris ja ise n.ö. käed mullas tegutsedes siiski kõige efektiivsemalt."

Täpsemalt loe seminari kohta siit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. May 2009, 13:51
Otsi:

Ava täpsem otsing