Moody's: USA riigireiting ei ole ohus

27. mai 2009, 19:04

Pärast Suurbritannia riigireitingu
väljavaadete alandamist Standard Poor’s reitingagentuuri poolt, hakkasid
levima spekulatsioonid, et USA reitingki ei pruugi väga kindlatel jalgadel
seista.

Täna teatas Moody’s agentuur, et USA krediidireiting on stabiilne ja jääb selleks ka märkimisväärse languse korral, kirjutab Bloombeg. USA reitingut toetavad mitmekesine ja paindlik majandus, tugevad valitsusasutused, kõrge sissetulek inimese kohta ja keskne koht globaalses majanduses.

USA 11,2 triljoni dollarine võlg moodustab Bloombergi arvutuste kohaselt umbes 79 protsenti riigi 14,1 triljonilisest sisemajanduse koguproduktist. Suurbritannias on sama näitaja lähedal 100 protsendile.

„Tahan olla selles väga selge, et negatiivne väljavaade Suurbritannia kohta ei ole mingi vihje Washingtonile. Kui me tahaksime rääkida USAst, siis me räägiksime USAst,“ sõnas S P Euroopa, Lähis-Ida ja Aafrika riigireitingute osakonna juht.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. May 2009, 21:27
Otsi:

Ava täpsem otsing