RMK teenis jahilubade oksjonilt 290 000 krooni

27. mai 2009, 19:19

Täna Lääne-Virumaal toimunud RMK
Anguse jahipiirkonna jahilubade suulisel oksjonil osales 11 pakkujat, kes
ladusid küttimislubade eest välja 290 000 krooni.

RMK jahimajandusosakonna juhataja Kalev Männiste sõnul läks enampakkumine edukalt ja kiirelt. „Kõik enampakkumise võitjad olid Virumaalt, mis näitab, et hetkel on isegi kohalikel jahimeestel jahipidamisvõimalused piiratud,“ selgitas Kalev Männiste pressiteate vahendusel.

Männiste lisas, et RMK eesmärk on jahipidamisvõimalusi mitmekesistada just Eesti jahimeeste huve arvestades ja üks võimalus selleks on jahilubade müük enampakkumiste kaudu.

Kokku pandi müügiüksustena avalikule suulisele enampakkumisele neli 3000-8400 hektari suurust RMK Anguse piirkonna osaala küttimismahtu, mis sisaldasid 85 suuruluki küttimisluba. Müügiüksuste enampakkumise alghinnad olid vahemikus 30-50 tuhat krooni. Enampakkumisele läks tänavu juunist 2010. aasta veebruarini kehtivate sõraliste suurulukite jahiluba.

Osaleda said kõik jahimehed, kes omavad Eestis kehtivat jahitunnistust, jahirelva luba ja suuruluki laskekatse tunnistust. Iga osaleja sai omandada ainult ühe müügiüksuse.

Ulukite küttimise loaga kaasneb kohustus küttida müügiüksuse osaalalt suurulukitega vähemalt samas mahus väikekiskjaid või kopraid. Ulukihooldetööd ja lisasöötmise teeb pakkumise võitja müügiüksusel omal kulul. RMK jätab endale muu hulgas õiguse anda loa ostjale soovituslik sõraliste küttimisstruktuur ulukiliigiti soolises ja vanuselises vahekorras ning kehtestada väikekiskjate või kobraste küttimiskohustuse suurus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. May 2009, 19:36
Otsi:

Ava täpsem otsing