Lennujaamas pole maffiat

Eduard Tüür 28. mai 2009, 00:00

Delikatessidest samuti lugu pidava inimesena on mul kahju, et konservi teekond Eestisse lõppes Pariisi julgestuskontrollis, samas on traagika siiski juriidilise alusega.

ELi mõne aasta tagune normatiiv ehk komisjoni määrus (EÜ) nr 820 piirab reisijate võimalusi vedelikke lennukisalongi viia ning Tallinna lennujaama julgestusspetsialistide kinnitusel on konservid (sarnaselt näiteks hambapasta, juuksegeeli, siirupi jt) selle määruse mõistes vedelikud.

Milline oli hanemaksapasteedi saatus pärast selle "võõrandamist" Pariisi lennujaamas, seda Tallinna lennujaam kommenteerida ei oska, sest riigiti on praktika sellisel juhul erinev. Tallinna lennujaama puhul tahan rõhutada, et meil keelatuid esemeid ei konfiskeerita - nende esemetega lihtsalt ei ole võimalik läbida turvakontrolli.

Praktikas saab iga reisija, kes on teadmatusest või hajameelsusest võtnud käsipagasiga kaasa midagi keelatut, jätta selle lennujaama hoiukappi või teda saatma tulnud inimesele. Alternatiiviks jäävad tõesti keelatud esemest loobumine (ese tuleb visata prügikasti ja seda edasiselt loomulikult ka käideldakse prügina) või lennureisist loobumine.

Et seadus on sama kogu ELis, siis on sama ka praktika. Kuigi kõik osapooled mõistavad hästi, et hanemaks iseenesest ei ole ohuks lennuohutusele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:06
Otsi:

Ava täpsem otsing