BÖRS: Euroopa börsid langevad

28. mai 2009, 13:28

Eile USA turgudel toimunud
võlakirjaintresside kerkimine põhjustas müügilaine nii sealpool ookeani kui ka
täna Euroopas.

Kella ühe ajal olid Euroopa kolme olulisema börsi (London, Frankfurt, Pariis) kukkunud pea protsendi võrra.

„Tugev võlakirjade müügilaine ning intresside järsk tõus on pannud investoreid muretsema,“ lausus uudisteagentuurile Bloomberg investeerimisfirma CMC Markets maakler Paul Chesteron. „Inimesed on mures kogu selle raha pärast, mida on süsteemi pumbatud,“ kinnitas Reutersile investeerimisfirma NCB Stockbrokers investeeringute strateeg Bernard McAlinden.

Skandinaavia börsid on samuti umbes protsendiga miinuses. Nokia aktsia hind oli kella üheks langenud 0,6 protsenti 10,90 euroni. Suurtest ettevõtetest olid suurimate langejate hulgas metsatööstuskontsernid UPM-Kymmene ning Stora Enso vastavalt 4,25 ning 3,23 protsendiga.

Stockholmi börsil on Swebanki aktsia hind kukkunud kuus protsenti 45,6 Rootsi kroonini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. May 2009, 13:28
Otsi:

Ava täpsem otsing