Bigbank maksab kahele omanikule 19 miljonit

28. mai 2009, 16:31

Kontorivõrku kokku tõmbav Bigbank
maksis omanikele 1. kvartalis eelmise aasta eest dividende 19 miljonit krooni,
seisab ettevõtte aruandes.

Bigbanki omanikud on Parvel Pruunsild ja Vahur Voll.

Bigbanki koguvarade maht vähenes 2009. aasta 1. kvartalis 154,7 miljoni krooni võrra ning nõuded klientide vastu vähenesid 145,5 miljoni krooni võrra. Ühelt poolt märgatavalt vähenenud kindlustunne tuleviku suhtes vähendab klientide huvi laenuvõtmise vastu ning samal ajal on pank jätkuvalt muutnud laenude väljastamise kriteeriumeid konservatiivsemaks, edastas pank.

Bigbank viib müügivõrgu vastavaks praeguste laenumüügimahtudega, mille käigus väheneb nii müügikontorite kui ka töötajate arv. Esimese kvartali jooksul suleti grupis kokku 4 kontorit ning ettevõte koondas 39 töötajat, neist Lätis 31. Kontorivõrgu optimeerimisega on plaanis jätkata ka teises kvartalis, teatas pank.

Selle aasta esimeses kvartalis ostis Bigbank enda võlakirju kokku 189,6 miljonit krooni nominaalväärtuses, võlakirjade esialgne lunastamistähtaeg oli 2011. aastal. Tehinguhinnad jäid alla nominaalväärtuse.

Lisaks on Bigbank omandanud 156,5 miljoni krooni väärtuses võlakirju ja allutatud võlakirju ning samal ajal emiteerinud 93,8 miljoni krooni väärtuses võlakirju lunastamistähtajaga 2010. aastal ning 62,6 miljonit krooni allutatud võlakirju lunastamistähtajaga 2015. aastal. Tehingu eesmärk oli pikendada ning hajutada kohustuste lõpptähtaegu.

Seoses oluliselt halvenenud majanduskeskkonnaga on viimastel perioodidel halvenenud klientide maksekäitumine, mille tõttu kasvas üle 90 päeva viivituses olevate laenude maht. Samas on suudetud vähendada lühiajalisi viivitusi aktiivsema krediidihaldustegevuse kaudu.


Aruandeperioodi puhaskasum esimeses kvartalis moodustas 23,6 miljonit krooni (26,8 miljonit krooni 2008. aasta 4. kvartalis). Kasum enne allahindlusi ja võlakirjade ennetähtaegset lunastamist ulatus esimeses kvartalis 59,8 miljoni kroonini (eelmises kvartalis oli vastav näitaja 61,2 miljonit krooni).

1. kvartalis maksti dividende 2008. majandusaasta kasumi jaotisena summas 19,0 miljonit krooni. Kapitali adekvaatsus kvartali lõpu seisuga oli 19,2%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. May 2009, 16:32
Otsi:

Ava täpsem otsing