Swedbank krabas ERGO-lt turgu

Raivo Sormunen 29. mai 2009, 00:00

Swedbank Varakindlustuse direktori Ivika Torpeli sõnul kasvas nende varakindlustuse portfell eelmisel aastal jõudsalt. "Seetõttu näitab võrdlus aasta baasil kindlustusmaksete kasvu. Praegu, kui turg langeb, hoiame oma portfelli stabiilsena," märkis ta. Seda toetab eelkõige kodukindlustuse jätkuv kasv, lisas Torpel.

Aprilli lõpuks oli Swedbank Varakindlustus kogunud varakindlusturul preemiaid 201 miljoni krooni eest ehk 21 miljonit krooni enam kui aasta tagasi. Samas ERGO preemiate maht on vähenenud 79 miljoni võrra, ulatudes vaadeldaval perioodil 260 miljoni kroonini.

Enim on seltsid raha kaotanud juriidiliste isikute maismaasõidukite kindlustustest, kus preemiaid koguti 288 miljonit krooni ehk 67 miljonit krooni vähem kui aasta eest. Juriidilised isikud on tänavu mullusega võrreldes maksnud märkimisväärselt vähem ka varakindlustuse eest (vastavalt 139 mln kr ja 162 mln kr).

Hüvitistena on seltsid maksnud nelja kuuga välja 827 miljonit krooni ehk vaid 0,4% vähem kui aasta eest. Turuosa võitmise tulemusena kasvasid Swedbankil kõige enam ka väljamakstud hüvitised - eelmise aasta 96 miljonilt 129 miljonile kroonile.

"Suurenenud hüvitiste väljamaksed on eelkõige tingitud kindlustusportfelli kasvust, mõningal määral ka kahjususe suurenemisest," põhjendas Torpel.

Hüvitiste poole pealt on võrreldes aastatagusega toimunud oluline muutus juriidiliste isikute varakindlustuses, kus on eelmise aasta nelja kuu 46 miljoni krooni asemel sel aastal välja makstud juba 73 miljonit krooni. Suur osa võib siin olla Tallinna Mustika keskuse suurpõlengu kahjude hüvitamises, mille kogukahju on kindlustusseltside liit hinnanud 120 miljonini ning millest mai keskpaigaks oli hüvitatud 29 miljonit krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:06

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing