BÖRS: Jaapani tööstus päästis päeva

29. mai 2009, 09:57

Jaapani tööstustoodangu viimase 56 aasta
kõrgeim hüpe vedas nädala viimasel börsipäeval Aasia turud ülespoole.

Jaapani tööstustoodangu mahud kerkisid aprillis 5,2% - ettevõtted asusid pärast eelmise aasta lõpu teravat tagasitõmbumist taas rohkem tootma. See annab signaali, et maailma teise majanduse tootjad hakkavad taas tervenema, kirjutas AP.

"Aktsiaturud on nii võimsalt tõusnud, et sellelt tasemelt ei tundu nad enam odavad," kommenteeris Royal Bank of Scotlandi Aasiale keskendunud strateeg Andrew Orchard. "Aga ma arvan, et likviidsus on praegu nii tugev, et väikegi hea uudis võib aktsia hindu tõsta," lisas ta.

Jaapani Nikkei 225 kerkis 0,75%, Hongkongi Hang Seng kaupleb aga veidi enne lõppu 0,95% eilsest kõrgemal. Ka Lõuna-Korea indeks Kospi näitas nappi plussi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. May 2009, 10:00
Otsi:

Ava täpsem otsing