Sarkozy ja Merkel: ultraliberalism on läbi kukkunud

31. mai 2009, 12:00

Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy ja
Saksamaa kantsler Angela Merkel kirjutavad täna avaldatud ühises artiklis, et
selline liberalism, mida reeglid ei ohja, on läbi kukkunud.

„See läbikukkumine on toonud meid tänasesse kriisi,“ kirjutasid riigipead artiklis, mis ilmus korraga Prantsuse väljaandes Le Journal du Dimanche ja Saksamaa ajalehes Welt am Sonntag. „Mudel, mida meie tahame näha, on vastutustundlik turumajandus, mis asetab ettevõtja ja palgasaaja kõrgemale spekulandist ning pikaajalise investeeringu ettepoole kiirest kasumist,“ kirjutasid kahe riigi liidrid.

Merkel ja Sarkozy kirjutasid, et ei toeta „bürokraatlikku Euroopat, mis viib mehhaaniliselt ellu ülipeeneid reegleid ning umbusaldab muutusi“. „Tugev Euroopa ei tähenda alati tingimata suurema võimu koondamist Euroopa Liidu tasandile, suuremat hulka Euroopa seadusi ja rahalisi vahendeid,“ märkisid nad.

Ühtlasi kutsusid Merkel ja Sarkozy inimesi aktiivselt osalema lähenevatel Euroopa Parlamendi valimistel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. May 2009, 12:00
Otsi:

Ava täpsem otsing