Kadunud lennuki reisijaist enamik olid prantslased

01. juuni 2009, 18:39

Enamik täna öösel Atlandi ookeani kohal
kadunuks jäänud Air France'i reisilennukis viibinud reisijaist olid
prantslased.

Tõenäoliselt välgulöögi tagajärjel vigastada saanud ja ookeani kukkunud lennukis oli 228 inimest, sh 12 meeskonnaliiget. Välismeedia andmeil oli suurem osa reisijaist prantslased (vähemalt 60) ja sakslased (hetkeseisuga 25 inimest). Palju oli pardal ka brasiillasi, ent nende arvu pole teada.

Itaalia meedia spekuleerib viie itaallase teemal ning Taani välisministeerium teatas kolmest Taani alamast. Suurbritannia peaministri Gordon Browni sõnul oli lennuki pardal tõenäoliselt ka inglasi. Hiina ajakirjandus on raporteerinud kahest hiinlasest, kes võisid olla selles lennukis.

Võimalike ohvrite täpset rahvuslikku jaotust pole lennufirma ega muud ametiisikud veel teatanud. Küll on teada, et 228st pardalviibinust olid kaheksa lapsed, neist üks beebi. Mehi jäi õnnetusse sattunud lennukiga kadunuks 126 ning naisi 82.

Air France'i Airbus 330-200 tõusis Rio de Janeirost õhku eile õhtul, side Pariisi teel olnud lennukiga katkes ligi neli tundi pärast starti. Brasiilia õhujõud otsivad kadunud lennuki kohta märke ookeanist Kirde-Brasiilia rannikust 350-400 km kauguselt.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. June 2009, 13:52
Otsi:

Ava täpsem otsing