NCP-Eesti asub siinset investeerimiskliimat parandama

01. juuni 2009, 13:18

OECD rahvusvahelise kontaktpunkti NCP-Eesti
eesmärgiks on arendada Eestis sotsiaalselt vastutustundlikku äritegevust ning
nõustada rahvusvahelisi ettevõtteid Eestis ja välismaal tegutsevaid Eesti
ettevõtteid, et parandada seeläbi rahvusvahelist ärikeskkonda ja
investeerimiskliimat.

Eestis on rahvusvahelise kontaktpunkti (NCP Eesti – inglise keeles National Contact Point) ülesandeks selgitada Majanduskoostöö ja Arengu Organisatsiooni (OECD) soovitusi, väärtustada ning jagada infot sotsiaalselt vastutustundliku ettevõtluse edendamiseks, lisaks aidata lahendada vastutustundliku ettevõtlusega tekkinud eriarvamusi või küsimusi ettevõtjate, elanike ja erialaliitude vahel, teatas majandusministeerium.

"Soovime vastloodud kontaktpunkti abil julgustada ettevõtteid panustama veelgi enam meie sotsiaal- ja majandusellu vastutustundliku äritegevuse abil. Samuti ühtlustada nii kohalike Eesti ettevõtjate ja rahvusvaheliste ettevõtete äritegevuses sarnaseid eesmärke, mis edendaksid ettevõtete sotsiaalselt vastutustundlikku käitumist," ütles majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi majanduspoliitika talituse peaspetsialist Regina Raukas.

NCP-Eesti kontaktpunkt koosneb kolmest osapoolest: avaliku sektori esindajad, sotsiaalsed partnerid ja huvirühmad. NCP-Eesti asutajateks on majandus- ja kommunikatsiooniministeerium, sotsiaalministeerium, keskkonnaministeerium, välisministeerium ning ettevõtluse arendamise sihtasutus, kontaktpunkti on kaasatud Eesti kaubandus-tööstuskoda, Eesti tööandjate keskliit ning Eesti Ametiühingute Keskliit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. June 2009, 13:18
Otsi:

Ava täpsem otsing