Oviir: valitsus on kahepalgeline ja käpardlik

01. juuni 2009, 11:57

Eesti valitsus oleks pidanud majandust
elavdama hakkama juba mullu sügisel. Valitsus sellega toime ei
tulnud ja on lisaks kahepalgeline, süüdistab europarlamendi liige Siiri
Oviir ajalehes Pealinn.

“Näiteks Euroopa Parlamendis hakati majanduse taaselavdamise kavaga tegelema juba mullu oktoobris, selleks kaasati mitmed Nobeli preemia laureaadid ja Euroopa parimad ajud. Oleks meie valitsus grammigi sellest kavast ka rakendanud!,” süüdistas Oviir Eesti valitsuse otsustusvõimetust. ”Meil räägitakse, et turumajandus reguleerib kõike ise, ja jäetakse vajalikud otsused tegemata. Kui turg ise kõiki asju reguleerib, võiks ju valitsuse ja parlamendi kinni panna!”

Oviiri sõnul on Eesti valitsus ka kahepalgeline. ”FIE-de abikaasad, kellel ei ole töökohta ning kes sisuliselt abikaasat abistavad, peaksid saama abikaasa kaudu sotsiaal- ja tervisekindlustuse, mida neil praegu ei ole. Euroopa Liit pani riikidele kohustuse see küsimus lahendada. Meie valitsus ütleb aga, et nad ei saa seda teha, sest selleks on vaja muuta liialt palju seadusi. Samas toetas valitsuse liige Euroopa Nõukogus selle kohustuse võtmist.”

Oviir peab ka täiesti asjatundmatuks Urmas Paeti ja Reformierakonna lubadust viia vanemahüvitis Euroopa eelarvesse. ”Rahva eksitamine on selle kohta vähe öeldud,” kommenteeris ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. June 2009, 12:37
Otsi:

Ava täpsem otsing