Veskimägi: lisaks senisele tuleks eelarvet kärpida veel ligi 8 miljardit

01. juuni 2009, 08:01

Endine rahandusminister Taavi Veskimägi
ütles, et praegu ei tegeleta Eestis mitte eelarve kärpimisega, vaid sinna uute
tulude juure mõtlemisega, vahendas ERR.ee

ETV saade "Aeg luubis" rääkis Taavi Veskimägiga uuest lisaeelarvest ning investeeringutest, mida Eesti majandus vajaks. Tema sõnul ei ole teine 6 miljardi krooni suurune lisaeelarve piisav. "Et Eesti suudaks potentsiaalselt täita kolme protsendi Maastrichti valitsussektori defitsiidi kriteeriumi, tuleks minu hinnangul kärpida lisaks esimesele lisaeelarvele, mille reaalne maht jääb 6,8 miljardi krooni juurde, veel hinnanguliselt 7,5 - 8 miljardit krooni. Ja ma just rõhutan kärpida, sest see, millega täna tegeletakse, ei ole mitte kärpimine, vaid uute tulude juurde mõtlemine," rääkis Veskimägi.

Mis need kohad võiksid olla, kust kärpida? "Ilmselt ei ole võimalik teisiti hakkama saada, kui see kärbe peab olema läbiv. Ei saa olla ühtegi sellist püha lehma või ühtegi sellist valdkonda, kus me ütleme, et me selle kärpe üle ei aruta," selgitas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. June 2009, 08:01
Otsi:

Ava täpsem otsing