Firma müügile eelnegu analüüs

1706-aripaev 02. juuni 2009, 09:42

KPMG Baltics ASi finantsnõustaja Rain
Urbsalu sõnul on müüdavate ettevõtete juhtkonnad sageli koondanud oma tähelepanu
sellele, et pigistada olemasolevatest varadest välja maksimum.

Nii satuvad ettevõtte müügihinna maksimeerimisele orienteeritud ühinemis- ja omandamistehingud (mergers and acquisitions, M A) tupikusse ja ettevõtte müügist saadav hind kujuneb ebaefektiivse müügiprotsessi tõttu esialgu loodetust väiksemaks, nentis Urbsalu.

"Saatan peitub pisiasjades – ettevõtte müüjal ei ole vaja teada, kes on potentsiaalsed ostjad, kuid ta peab teadma, millist infot nad saada soovivad ja millised on ostjale olulisemad riskid. Kui see on selgeks tehtud, tuleb ennast eelnevalt ette valmistada," rääkis Urbsalu. "Viimastel aastatel on ostjate lähenemisviis M A tehingutele muutunud üha professionaalsemaks. Eelkõige tähendab see ulatusliku ostueelse analüüsi läbiviimist, mis nõuab ka müüjalt varasemast suuremat panustamist müügiprotsessi – seda nii ajaliste kui muude ressursside, näiteks nõustajate palkamise, osas”

Lähemalt räägib Rain Urbsalu sel teemal 9. juunil Äripäeva seminaril Kuidas edukalt ettevõtet müüa? Täpsemalt vaata seminari kohta siit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. June 2009, 09:42
Otsi:

Ava täpsem otsing