LHV: Ekspressilt täiendavate tagatiste nõudmine näitab laenu tingimuste rikkumist

02. juuni 2009, 17:35

Järgnevate täiendavate tagatiste nõudmine
saab kõne alla tulla siis, kui Ekspress Grupp ei suuda kinni pidada laenu
teenindamise tingimustest, ütles LHV Pank analüütik Henri Adams.

"Näiteks jäädakse hätta mõne maksega või langevad ettevõtte näitajad lubatud piiridest välja," selgitas Adams. Tema sõnul on sellisel juhul erinevaid võimalusi, et pankasid rahustada.

"Ekspress on kaasanud juba lisakapitali uute aktsiate emiteerimise teel ning samuti ollakse müümas infoteenuste äri," tõi Adams näiteks. "See näitab, et vajadusel ollakse valmis astuma konkreetseid samme, säilitamaks ettevõtte äritegevuse jätkumine ja stabiilsus."

"Siit võib järeldada, et ettevõttel on soodsam maksta suuraktsionärile käenduse eest tasu, kui pankadele kõrgemaid intresse," kommenteeris analüütik Ekspress Grupi nõukogu liikme Ville Jehe põhjendust, et Hans H. Luige käendus aitas saada Ekspressil sündikaatlaenule veidi paremad intressid.

"Sellisel juhul on LHV Panga arvates Hans H. Luige initsiatiiv aktsionäride poolt vaadates igati tervitatav ning aitab Ekspress Grupil niigi pingelises olukorras veidi kulusid kokku hoida," märkis ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. June 2009, 14:11
Otsi:

Ava täpsem otsing