Pevkur: WHO aitab Eesti tervisesüsteemil jätkusuutlik püsida

02. juuni 2009, 09:26

Sotsiaalminister Hanno
Pevkur allkirjastab täna koostööleppe, millega WHO toetab Eestit ekspertabi
ja koostööprojektidega.

Pevkur külastab täna WHO Euroopa regionaalbürood Kopenhaagenis ning kohtub WHO juhtkonna ning töötajatega, et arutada tänaseid väljakutseid rahvatervises ning leppida kokku koostöö prioriteedid järgmisteks aastateks, teatas sotsiaalministeerium.

Eesti vabariigi valitsuse ja maailma terviseorganisatsiooni (WHO) vahelise koostööleppe peamised teemad aastateks 2010-2011 on tervisesüsteemi rahastamise jätkusuutlikkus ja korraldus, patsiendikesksete ja kvaliteetsete tervishoiuteenuste arendamine ning tõenduspõhise tervishoiu edendamine.

Samuti pööratakse tähelepanu tervist mõjutavatele sotsiaalsetele teguritele ja ennetustööle. Vaatamata viimaste aastate positiivsetele arengutele on tähelepanu keskmes ka nakkushaigused, sealhulgas HIV ja tuberkuloos, mille leviku osas Eesti Euroopas silma paistab.

Pevkuri sõnul on Eesti koostöö Maailma Terviseorganisatsiooniga olnud väga hea. "WHO pakub meile ülimalt olulist ekspertabi, mis aitab Eesti tervisesüsteemil ka rasketel aegadel püsida jätkusuutlikuna," ütles minister. "Terve Eesti ja terve Euroopa on eesmärk, mille saavutamise nimel tuleb ühiselt pingutada. Täna allkirjastatav lepe viib meid sammukese sellele lähemale," lisas ta.

"Finantskriisi ja majandusliku surutise oludes vajame tugevat tervisesüsteemi enam kui kunagi varem. Täna sotsiaalministriga allkirjastatud koostööleping aitab tervisesüsteemil toime tulla muutunud olukorraga majanduses," ütles WHO Euroopa piirkonna abidirektor dr Nata Menabde.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. June 2009, 09:26
Otsi:

Ava täpsem otsing