Tiit Roben: sularaha me kontol hoida ei plaani

02. juuni 2009, 10:30

Merko Ehitus on hästi kapitaliseeritud
ettevõte, kel kontol kena kogus sularaha. Ettevõtte juhatuse esimehe Tiit Robeni
sõnul vaatab Merko turul ringi ja sobivuse korral kavatseb ka mõne ostu
teha.

"Sularaha kontol hoida meil plaanis pole. Kui midagi huvitavat leiame, siis ka ostame," vastas Roben Merko Ehituse aktsionäride koosolekul küsimusele, kas Merko plaanib kontol laiutava 700 miljoni krooni sularaha hoida puhvriks raskustes ettevõtete üles ostmiseks.

Robeni sõnul domineerib ehitusäris praegu avalik sektor, suur rõhk on eurorahadel põhinevatel projektidel. "Esialgu on neid vähe tulnud, kuid valitsus allkirjastas lepingu ka [Euroopa Investeerimispanga] EIBga, loodame, et see elavdab nüüd turgu," märkis Roben. Tema sõnul on praegu turul kaubanduspindade ja hotellide osas ülepakkumine ning elamispindade turul on nõudlus juba pikemat aega madal.

Merkol on hetkel üle 400 korteri n-ö külmutatud olekus, kuid esialgu nende ehitamisega edasi minna ei plaanita. "Kui turg paraneb, siis saame kohe ka startida, nad on vastavalt külmutatud. Ootame, kuni olemasolevad korterid on ära müüdud," märkis ettevõtte juhatuse liige Alar Lagus. Tema sõnul on Merkol hetkel piisav kinnisvaraportfell ja selle laiendamine pole eesmärk. "Oleme kinnisvaraprojektidega rahul ja neid agaressiivselt laiendada plaanis ei ole," lisas Lagus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. June 2009, 10:54
Otsi:

Ava täpsem otsing