Seppik: kui Äripäev kirjutab, siis tavaliselt selgub, et ei olegi midagi

03. juuni 2009, 18:18

Riigikogu keskerakondlasest liige ja endine
siseminister Ain Seppik märkis tänasel parlamendi istungil küsimuse
puhul laitmatust ärilisest mainest, et kui Äripäev kirjutab,
siis tavaliselt selgub, et ei olegi midagi.

Seppik ütles investeerimisfondide seaduse, kindlustustegevuse seaduse, krediidiasutuste seaduse, väärtpaberituru seaduse ja Eesti väärtpaberite keskregistri seaduse muutmise seaduse eelnõu teise lugemise punkti juures riigikogu puldis seisvale rahanduskomisjoni esimehele Jürgen Ligile, et muudatakse ka kindlustustegevuse seadust ja millegipärast paragrahvi 60, kusjuures öeldakse, et kindlustusandjas võib olulist osalust omandada isik, kes on laitmatu ärialase mainega.

Seppik küsis, kuidas seda mõistet võiks õiguslikult sisustada, kuna see toob tingimata kaasa õiguslikke tagajärgi? "Kui näiteks Äripäev kirjutab ja tavaliselt selgub, et ei olegi midagi, milline on selle mõiste sisu, sest ma kordan veel kord, et ta toob kaasa tõsised juriidilised tagajärjed," olid Seppiku sõnad.

"Oleks ma nüüd sellel tasemel jurist kui teie, siis ma vastaksin julgemalt, aga praegu sellist vormelit kasutatakse erinevates seadustes ja maine ei ole iseenesest ju nii matemaatiline mõiste, seda peab keegi hindama," vastas Ligi. "Antud juhul hindaja on näiteks finantsinspektsioon, kes siis teine. Nii tulebki öelda, et sellel institutsioonil on otsustamisõigus. Aga seadusse kõiki juhtumeid ja detaile kirja panna ei õnnestu teinekord," lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. June 2009, 18:18
Otsi:

Ava täpsem otsing