Täna jagatakse vabad ministriportfellid

03. juuni 2009, 09:51

Täna ennelõunal kogunevad nii
Reformierakonna kui Isamaa ja Res Publica Liidu juhatused, et anda üles
tulevaste rahandus- ja siseministri portfelli kandjate nimed.

Otsustatud on, et siseministri koha saab Isamaa ja Res Publica Liit. Peaminister Andrus Ansipi sõnul on sellel üks ja lihtne põhjus. "Ei oleks hea mehitada nii justiits- kui siseministri kohta ühe ja sama erakonna poolt. Õiguskaitseorganite juhtimine peaks olema erakondlikus mõttes tasakaalustatud," ütles Ansip Äripäevale.

Rahandusministri portfelli saab seega Reformierakond. Ansip märkis, et talle on küll teada, kes uueks rahandusministriks saab, kuid ametlikult ütleb selle välja erakonna juhatus, mis koguneb täna kell 11. Kõige enam on spekuleeritud endise kaitseministri ja praeguse riigikogu rahanduskomisjoni esimehe Jürgen Ligi ning peaministri nõuniku Aare Järvani nimega.

Siseministri koha puhul on üles kerkinud endise justiitsministri Ken-Marti Vaheri, ekssotsiaalministri Marko Pomerantsi ning välisasjade eksperdi Marko Mihkelsoni nimed.

Ansip ütles, et tahab täna pärast erakondade juhatuste otsuseid oma ettepaneku ka Kadriorgu viia. "Siis sõltub juba vabariigi presidendist, kas ta kinnitab uued ministrid ametisse ja millal ta seda teeb," lisas peaminister.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. June 2009, 09:53
Otsi:

Ava täpsem otsing