Venemaa börs - maailma suurim kukkuja

03. juuni 2009, 13:45

Kolme kuuga kaks korda kõrgemale
hüpanud Venemaa aktsiaturg on täna maailma suurim kukkuja, kuna Citigroup
soovitas investoritel sealseid aktsiaid müüa.

Venemaa suurima börsifirma Gazpromi ja Norilsk Nickeli turuväärtused kukkusid üle kaheksa protsendi, Sberbanki aktsia hind andis tagasi aga 6%. Börsiindeks Micex varises päevaga koguni 6,0%, mis on viimase kahe nädala suurim päevane kukkumine.

Citigroup alandas oluliselt Venemaa aktsiatele antud soovitust (endise "overweight'i" asemel anti nüüd "underweight"), soovitades klientidel kõrgelt lendavaid toorainesektoreid vältida.

"Arengumaade põhjadest kõige enam tõusnud Venemaa ei ole enam kaugeltki nii alahinnatud kui kaks kuud tagasi," kirjutas Citigroupi strateeg Andrew Howell eilses kommentaaris. "Tõsised makromajanduslikud väljakutsed ei ole kuhugi kadunud," märkis ta Bloombergi vahendusel.

MSCI Russia indeksisse kuuluvate ettevõtete aktsiad kauplevad keskmiselt 10,4 kordsel prognoositavatel kasumitel, alles veebruaris oli see näitaja 4,6. Võrreldes aga 22 arengumaade börse koondava MSCI Emerging Markets Indexi keskmise P/E (15) väärtusega, on Venemaa aktsiad endiselt odavad.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. June 2009, 17:14
Otsi:

Ava täpsem otsing