BÖRS: Aasias kerge laskumine

04. juuni 2009, 10:30

Viimase viie päeva jooksul tirisid
investorid täna laiapõhjalise MSCI Asia Pacific indeksi esimest korda allapoole,
kuna toorainete hinnad kukkusid ja USA teenindussektor kosus oodatust vähem.

Kaevandusgigandid BHP Billiton ja Rio Tinto aktsiate hinnad langesid enam kui 4%. Aasia börside liikumist peegeldav MSCI Asia Pacific indeks oli Tokio aja järgi pärastlõunaks tagasi andnud kaks protsenti. Enne tänast oli indeks 9. märtsist rallinud 48%.

"Tõenäoliselt on see kõik läinud liiga kiiresti liiga kaugele," kommenteeris Paradice Investment Managementi fondijuht Matt Riordan Bloombergile. "Kui majanduse taastumise osas on kahtlusi, näeme me volatiilsust. Asjad näivad küll paranevat, kuid me peaksime jätkuvalt mures olema," lisas ta.

Jaapani Nikkei 225 kaotas 0,75%, Hong Kongi Hang Seng oli aga veidi enne päeva lõppu üheprotsendilises miinuses.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. June 2009, 10:31
Otsi:

Ava täpsem otsing