Euroopa Keskpank intressi ei muutnud

04. juuni 2009, 14:47

Täna euroala intressi arutanud Euroopa
Keskpank otsustas selle jätta muutmata 1% tasemele, mis on euroala jaoks
rekordiliselt madal tase.

Viimati muutis Euroopa Keskpank euroala enim jälgitud baasintressi 7. mail, kärpides seda 25 baaspunkti võrra.

Otsusele järgneval pressikonverentsil peaks Euroopa Keskpanga juht Jean-Claude Trichet täna täpsustama, kuidas näeb välja keskpanga plaan võlakirju osta, millest anti teada eelmisel intressinõupidamisel läinud kuul.

Euroopa Keskpanga juhtkonnas on võlakirjade ostu plaan tekitamas suuri erimeelsusi. Sel nädalal sekkus debatti ka Saksamaa kantsler Angela Merkel, kes reeglina keskpanga tegemisi ei kommenteeri. Merkel kritiseeris teisipäeval USA ja Briti keskpanka, et need on majandusse liiga palju raha paisanud, riskides külvata uue kriisi seemned. Merkel märkis ka Euroopa Keskpanga kohta, et otsusega võlakirju osta on pank „rahvusvahelisele survele järgi andnud“. Merkel kutsus keskpanku naasma „mõistliku poliitika juurde“.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. June 2009, 14:49
Otsi:

Ava täpsem otsing