Mootorrattaärimees: teine kvartal on väga hea

04. juuni 2009, 18:22

Endine motosõitja ja praegu
mootorrattaäriga tegelev Hanno Velt märkis, et esimese kvartali langus oli
võrreldav kogu Eesti ettevõtlussektori 79protsendise kasumilanguse numbriga.
Samas tõdes ta, et teine kvartal on juba oluliselt parem.

"Kas just täpselt sama suur. Täpseid numbreid ei ole mõistlik avaldada, aga esimene kvartal oli jah väga kehva,“ nentis Velt, kas Hanhel Tehnikal oli sama suur kasumi langus nagu kogu Eesti ettevõtlussektoril.

„Aga teine kvartal on väga-väga hea,“ ütles Velt rõõmustades. "On kliente, kellel on ikkagi mootorrattaid vaja ja tahetakse sõita."

Velt arvas, et esimese kvartali ettevõtete kogukasumi tegi nii suureks pigem see, et jäädi kulude kärpimise alustamisega hilja peale, sest lootused olid veel üleval. Tema sõnul tõmmati nende ettevõttes esimeses kvartalis kulusid olulisel määral kokku. "Töötajate arvu on minimaalselt vähendatud. Kuna tööd on vähem, siis on saadud kahe ametimehe töö ühe peale koondatud jne," selgitas ta.

Velt põhjendas lisaks, et ka uusi kliente on tulnud ja et vanade klientidega on tõsiselt tegeletud, ka hooldusega on kindlasti edusamme tehtud, näiteks on hoolduse töötunni hind läbi vaadatud. "Paljud kliendid on taas meid leidnud. Samuti on välja pakutud igasugu sooduskampaaniaid. See toob päikesekiirt korraks müüginumbritesse. Marginaalid on muidugi olematud," rääkis ta.

Velt julges arvata, et kindlasti saavad tulevane sügis ja talv olema pigem raskem periood. "Hetkel on jällegi päris hea seis. Tuleb olla ka rahul väikeste numbritega. Pigem hoida seda asja elujõus," toonitas ta.

Taust:
Hanno Veldile kuulub pool Hanhel Tehnika OÜst.

Hanhel Tehnika tegeleb mootorrataste ja nende varuosade ning lisaseadmete müügi, hoolduse ja remondiga.

Velt Motocenteri poed on üle Eesti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. June 2009, 19:13
Otsi:

Ava täpsem otsing