Ansip ei mõista, mille vastu ametiühingud protestivad

05. juuni 2009, 08:13

Peaminister Andrus Ansipile jääb
arusaamatuks, mille vastu ametiühingud uue tööseaduse puhul täpselt protestivad,
sest tema hinnangul panustavad mõlemad osapooled.

ERR uudised kirjutavad, et Ansipi sõnul ei vasta tõele, et tööandjatele luuakse töövõtjate ees uue seadusega eeliseid. "Siin ei ole küll tegemist mingi ühepoolse loobumisega, töötuskindlustuse maksemäära tõus puudutab nii töövõtjaid kui ka töötandjaid," ütles Ansip "Terevisioonis" lisades, et ei saa aru, milles need protestimise eesmärgid praegu täpselt seisnevad.

"Nüüd nõutakse midagi, mille vastu ise veel kuu aega tagasi kõvasti seisti ehk siis ka ametiühingud said aru sellest, et need hüvitiste määrad - 70% näiteks saada esimese saja päeva jooksul oma keskmisest palgast - käivad Eestile praegu üle jõu," selgitas peaminister.

Ansip märkis veel, et iseenesest ei ole aus, et see, kes töö kaotab, saab 100 päeva jooksul 70% oma keskmisest palgast ja need, kelle palka on kärbitud 30-50% peavad selle kõik kinni maksma.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. June 2009, 08:14
Otsi:

Ava täpsem otsing