Läti loodab tuleval nädalal IMFiga kokkulepet

05. juuni 2009, 16:18

Läti peaminister Valdis Dombrovskis ütles
täna, et loodab Euroopa Komisjoni ja IMFiga Läti eelarvedefitsiidi suuruses
kokkuleppele jõuda, mis tagaks Lätile ka abilaenu järgmise osa väljamakse.

„Need otsused tulevad tuleval nädalal, ütleksin, et nädala esimesel poolel,“ ütles Dombrovskis tänasel pressikonverentsil. Peaministri sõnul valuuta vahetuskursi muutmine tänastel kohtumistel arutusel ei olnud, vahendas agentuur Bloomberg.

Läti parlamendis läbis eile esimese lugemise negatiivne riigieelarve, kus defitsiit on 9,2% SKPst. Teisel lugemisel lisatakse eelarvesse täiendavad kärped, et kindlustada Lätile abilaenu väljamaksete jätkumine.

„Tööd on vaja veel teha ja see on päris raske, kuid me usume, et valitsus on selleks valmis,“ ütles IMFi missiooni juht Lätis Mark Griffiths. „Tegutseda on vaja ja valitsus teab seda väga hästi. Sel nädalal esitatud eelarve on samm selles suunas,“ lisas ta.

Dombrovskis arutab IMFi ja Euroopa Komisjoniga programmi, mis kärbiks eelarve defitsiiti aastateks 2011 või 2012 3%-le SKPst, mis võimaldaks euro käibelevõttu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. June 2009, 16:35
Otsi:

Ava täpsem otsing