Nafta hüppas üle 70 dollari

05. juuni 2009, 16:56

Toornafta hind kargas oodatust vähemate
töökohtade kaotuse peale täna korraks üle 70 dollari barrelist. Viimati tuli
musta kulla eest sama palju välja käia eelmise aasta oktoobris.

Juulikuise tarnetähtajaga lepingud hüppasid täna New Yorkis 70,32 dollarile, langedes veidi aja pärast küll napilt tagasi allapoole 70 dollarit barrelist. Sel nädalal on nafta hind kallinenud 3,6% ja alates aasta algusest koguni 54%.

"Oodatust paremad tööturu numbrid annavad turule hoogu," kommenteeris Alaron Tradingi vanemmaakler Phil Flynn Bloombergile. "See on märk, et halvem osa surutisest on möödas ja majanduse taastumine ei olegi enam nii kaugel tulevikus," lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. June 2009, 17:13
Otsi:

Ava täpsem otsing