Eesti Pank lükkas Savisaare salatsemiseväite ümber

06. juuni 2009, 13:31

Eesti Panga kinnitusel ei vasta
Keskerakonna tänahommikune teade valitsuse käsust majandusprognoosi varjata
tõele.

Eesti Panga pressiesindaja Viljar Rääsk rääkis Delfile, et Eesti Panga hinnangul kehtib jätkuvalt kevadprognoosi põhiprognoos ja kärpevajadus on jätkuvalt 6,5 miljardit krooni, et riigieelarve defitsiit jääks alla kolme protsendi sisemajanduse koguproduktist. "Olukord ei ole piisavalt muutunud, et peaksime oma põhistsenaariumist lahti ütlema," selgitas ta.

Rääsk ütles, et Eesti Pank pole ühtegi uut prognoosi teinud. Eesti Pank avaldab majandusprognoosi kaks korda aastas, kevadel ja sügisel. Majandusolukorra olulise muutuse korral tehakse vajadusel ka vaheprognoose. Viimane Eesti Panga prognoos avaldati 22. aprillil ja senise hinnangu kohaselt pole olnud vajadust seda erakorraliselt täiendada.

Kuivõrd praegune majanduse areng kulgeb vastavalt aprillis avaldatud prognoosi põhistsenaariumile, on sellel aastal vaja lisaks aprillis tehtud kärbetele vähendada eelarvedefitsiiti veel 6,5 miljardi krooni.

Rääsk selgitas, et hinnangute erinevused eelarve kärpevajadusele võivad tuleneda erinevate asutuste ja erinevate prognoosistsenaariumite kasutamisest või erinevate lähteandmete valikust, mille põhjal antakse hinnanguid planeeritud otsuste efektiivsuse ja teostumise kohta.

Eesti Pank avaldab järgmise majandusprognoosi oktoobris ja selle avaldamise aeg on kokkulepitud ja avaldatud Eesti Panga välisveebis juba aasta alguses. Järgmise regulaarse majanduskommentaari koos finantsstabiilsuse ülevaatega avaldab Eesti Pank 16. juunil.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. June 2009, 14:07
Otsi:

Ava täpsem otsing