Mida Eesti eurosaadikud ajama lähevad? Vaata teemasid!

07. juuni 2009, 20:25

Vabariigi valimiskomisjoni andmetel
pärandab Euroopa Parlamendi praegune koosseis uutele rahvasaadikutele rea
teemasid, mis on läbinud esimese lugemise, aga hulgaliselt ka neid teemasid,
mille lahendamiseni pole veel jõutud.

Kliimamuutuste, keskkonna ja energia valdkonnas hakkab Euroopa Parlament arutama saastekvootidega kauplemise süsteemi muutmist, arutuse alla tulevad tööstusheitmed ja hoonete energiatõhusus. Karmistamisel on seadusevastase metsaraiega võitlemise reeglid.

Transpordi vallas tegelevad rahvasaadikud linnatranspordi mõjuga kliimamuutustele "saastaja maksab" süsteemi kehtestamisega veoautodele. Ühtlasi on taas päevakorras reisijate õiguste suurendamine.

Tööstuse vallas hakatakse tõenäoliselt lepitusmenetluse raames käsitlema elektroonilise side paketti ja tegelema peab ka intellektuaalomandi kaitsega. Kui plaanid läbi lähevad, ootab autoriõiguse rikkujaid kriminaalkaristus ja autorikaitse pikeneb praeguselt 50 aastalt 70 aastani.

Majandus- ja rahandusteemadest on aktuaalsed finantsinstitutsioonide järelevalve tõhustamine ja kapitalinõude kehtestamine riskifondidele ning teistele finantsasutustele, kes veel n-ö hõlpelu naudivad.

Tarbijakaitse rindel jätkuvad arutelud toiduainete märgistamisest. Restoranides ja teistes söögikohtades tuleb ilmselt peagi avaldada toitudes sisaldavate allergeenide nimekiri. Tarbijakaitse alla liigitub ka karistuste ühtlustamine pedofiilidele ja karistamine laste ärakasutamise eest väljaspool ELi piire.

Välispoliitika raames uueneb vana ELi koostööleping Venemaaga. Rahvasaadikud avaldavad arvamust eurotsooni laiendamise suhtes, ehkki nende otsus pole siduv ja seega midagi ei mõjuta. Hakatakse reformima ELi rahastamissüsteemi.

Töö ja tervishoiu valdkonnas on intrigeerivaim teema organite siirdamine. Euroopa Komisjon on esitanud ettepaneku tagamaks siirdatavate inimorganite vastavuse samadele kvaliteedi- ja ohutusnõuetele. Muudatuste jõustudes lihtsustub organite vahetamine liikmesriikide vahel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. June 2009, 21:06
Otsi:

Ava täpsem otsing