ÄP 5 aastat tagasi: Apananski tõllas, Bergmann võllas

ÄP 08. juuni 2009, 00:00

Äripäeva viie aasta taguse kaaneloo tegelased olid 1990ndate kaks kanget - Leonid Apananski ja Andres Bergmann. Neil oli palju ühist: mõlema lemmik oli kindlustusäri, mõlemad nautisid jõukusega kaasnevat heaolu täie rinnaga, mõlemad "skeemitasid", kui äri hakkas kiiva kiskuma. Siin ühised jooned katkesid - Bergmann istus artikli ilmumise päeval Tartus vanglas ja järjest tõenäolisemaks sai see, et Apananski vastu algatatud süüdistused raugevad. Põhjus peitus meeste erinevates ärikäekirjades. Apananski firmadest kadus raha off-shore'ide ja välismaiste pangakontode kaudu, Bergmann tegi aga kümneid segaseid tehinguid. Pankrotistunud seltside jaoks oli tulemus sama - suur osa rahast kadus.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:07
    Otsi:

    Ava täpsem otsing