Lugeja arvab

ÄP 08. juuni 2009, 00:00

    Meelis Mandel: D-päev on kui kiire operatsioon...
  • IMFi ja Läti läbirääkimistel pakkus IMF varianti: lati devalveerimine koos kiire eurole üleminekuga... Mandel kirjutab: krooni kurssi võidakse suure tõenäosusega muuta euroga ühinemise hetkel, kui me seda enne ise pole teinud. Kui on arvestatav tõenäosus, tuleks IMFiga läbi rääkida. Oleks ju igal juhul parem, kui saaksime koos vahetuskursi muutmisega ka euro kui vaid devalveerida koos euro nihkumisega tulevikku.
  • Äripäev on alati d-päeva kuulutajate esirinnas olnud...
  • Devalveerimise vajadus sõltub avaliku sektori kulude kärpimise suutlikkusest. Kui neid suudetakse piisavalt kärpida, pole devalveerida vaja. Lääne analüütikud toovad devalveerimist lahendusena välja seepärast, et läänes ei tule ka erasektori palkade kärpimine kõne alla. Eestis seda tehti. Kui avaliku sektoriga sama õnnestub, pole devalveerida vaja.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:07
Otsi:

Ava täpsem otsing