BÖRS: USA pidi tunnistama nappi miinust

08. juuni 2009, 15:46

USA aktsiaturud liikusid suure
enamuse päevast kindlas miinuses - viimasel tunnil hüppasid indeksid
küll üles, kuid ei suutnud plussi hoida ja sulgusid ikkagi valdavalt
allpool eelmise nädala tasemeid.

Maailma suurim börsil noteeritud vasetootja Freeport-McMoRan Copper Gold turuväärtus langes vase ja kulla hinna kahanemise taustal ühe protsendi jagu. Kiirrestoraniketi McDonaldsi aktsia kukkus 1,7%, kuna ettevõtte teatas välisvaluutade võimalikust negatiivsest mõjust tulemustele.

Hoolimata mitmetest taastumisele viitavast mõõdikust, hõljub globaalmajanduse kohal endiselt hall vari. Valitsusvõlakirjade intressimäärad kerkivad, töötus kasvab ja nafta hinnad liiguvad viimase kuue kuu kõrgtasemetel - see tekitab investorites kõhklusi potentsiaalse majanduse taastumise ulatuses ja jätkusuutlikuses, kirjutas AP. Neid kahtlusi kummutas küll veidi Nobeli preemia laureaadi Paul Krugmani prognoos, mille järgi võib USA majandussurutis septembriks läbi saada.

Dow Jonesi tööstuskeskmine sulgus pea olematus plussis ehk 8764 punkti tasemel. Standard Poor´s 500 indeksi andis päevaga tagasi 0,1%. Tehnoloogiaindeks Nasdaq kaotas 0,4% oma eelmisest väärtusest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. June 2009, 23:10
Otsi:

Ava täpsem otsing