Advokaadibüroo: kohtuvaidluste arv mitmekordistunud

09. juuni 2009, 12:37

Advokaadibüroo Raidla Lejins Norcous
hinnangul on äriühingute vaidluste arv Eestis eelmise aastaga võrreldes kasvanud
ligi kolm korda.

Raidla Lejins Norcous vaidluste osakonna juhi, vandeadvokaat Toomas Vaheri sõnul on globaalne majanduskriis oluliselt mõjutanud vaidluste mahtu ning ka sisuliselt toimunud valdkonnas mitmeid olulisi pöördeid. „Järjest enam on ettevõtjad läinud vaidlusi pidama arbitraažikohtusse ning tervikuna on vaidlused on oma keerukuselt võrreldes sel kümnendil varem nähtuga oluliselt edasi arenenud. See seab täiesti uued väljakutsed ja mängureeglid kõigile osapooltele," ütles Vaher pressiteates.

Vaheri sõnul on näha üsna tüüpseid langeva turu vaidlusi, mis on tingitud heal ajal sõlmitud lepingute pealiskaudsusest ning riskide maandamata jätmisest. "Palju on kokkulepetest kõrvelehoidmise küsimusi, kuna turuhind on täna sootuks teine, samuti võlgade maksmata jätmist, kuna lihtsalt raha pole.

Märgata on töömahu kasvu riigihangete vallas ning selgelt enim raputada saanud finants-, ehitus- ja kinnisvarasektoris," kommenteeris Vaher vaidluste olemust. „Keskkonnas, kus iga kroon on arvel, on ka iga lepingusse kirjutatud koma kulla hinnaga - kõik lepingud vaadatakse ülima tähelepanelikkusega rida realt läbi.“

1993. aastal asutatud Raidla Lejins Norcous on advokaadibüroo Eestis, mis kuulub koos Läti, Leedu, Soome ja Rootsi partnerbüroodega 2004.a. loodud RoschierRaidla ühendusse.

Raidla Lejins Norcous Tallinna büroo partnerid on Jüri Raidla, Sven Papp, Raino Paron, Toomas Vaher, Jaanus Ikla ja Ants Nõmper.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. June 2009, 15:32
Otsi:

Ava täpsem otsing