Arengufond, ASI ja Hein investeerisid lemmikloomade portaali 7,5 miljonit

10. juuni 2009, 14:46

Arengufond koos Ambient Sound Investmentsi
(ASI) ja Raivo Heinaga investeeris rahvusvahelisse lemmikloomaomanike
suhtlusportaalide arendajasse 7,5 miljonit krooni.

Arengufond investeeris koos kaasinvestoritega 7,5 miljonit krooni lemmikloomaomanike suhtlusportaalide arendajasse United Dogs and Cats OÜ, kelle eesmärgiks on saada maailma juhtivaks kassi- ja koeraomanike võrgustikuks.

Arengufondi investeeringute eksperdi Andrus Oksa sõnul on United Dogs and Cats olnud asutamisest peale rahvusvahelise sihikuga. Uue investeeringu ning laiendatud omanikeringiga on kavas kasvu veelgi kiirendada. "Arengufondiga koos investeeris ettevõttesse Raivo Hein, kellel on pikaajaline kogemus internetiäride cvkeskus.ee, kv.ee ja osta.ee suureks kasvatamisest," ütles Oks.

"Lisaks geograafilisele turuosa hõivamisele on United Dogs and Catsil kavas käivitada uudne veterinaariateenus, mis on suhtluskanal loomaarstide ja loomaomanike vahel. Sellega muudab ettevõte ärimudeli veelgi konkurentsivõimelisemaks," iseloomustas ta Arengufondi uue portfelliettevõtte unikaalust.

"ASI varase faasi investeeringu abil on United Dogs and Catsi toode välja töötatud ja kasutajate huvi tõestust leidnud," lausus ASI portfellihaldur Kristjan Laanemaa. "Eelseisvas jõulise laienemise etapis toovad uued investorid juurde nii kapitali kui kompetentsi, mis aitab ettevõttel laieneda uutesse riikidesse ning kasvatada hüppeliselt kasutajate arvu," lisas ta.

United Dogs and Cats on ettevõtte tegevjuhi Ragnar Sassi sõnul kiiresti arenev ja ekspordile suunatud. "Vajasime arenguks lisakapitali, mida Arengufond ja kaasinvestorid meile tagasid," ütles ta. "Oleme selle aasta esimese kvartaliga suutnud kasvatada oma käivet. Käibest ligikaudu kolmveerandi moodustab eksport," lisas Sass.

United Dogs and Cats OÜ on veebikeskkondi uniteddogs.com ning unitedcats.com haldav ning agressiivselt kasvav ettevõte. Kahe aasta jooksul on firma käivitanud teenuse 16 keeles. Portaalid on kasutajate arvult liidripositsioonil Itaalias, Hispaanias, Prantsusmaal, Leedus ja Eestis. Kasutajate arv kasvab ligi kümne tuhande võrra kuus.

Arengufond on Riigikogu poolt ellu kutsutud, et teostada tulevikuseiret ning investeerida uut moodi mõtlevatesse ja ambitsioonikalt tegutsevatesse Eesti tehnoloogiaettevõtetesse.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. June 2009, 15:26
Otsi:

Ava täpsem otsing