Citigroup teeb USA valitsusest oma suurima aktsionäri

10. juuni 2009, 17:32

Citigroup alustas 58 miljardi dollari
väärtuses eelisaktsiate vahetamist lihtaktsiateks, mille tulemusena saab USA
valitsusest panga suurim aktsionär. Lisaks kaotatakse ka stress-testidega leitud
aktsiakapitali puudujääk.

Citigroup teatas täna, et konverteerib USA valitsuse 25 miljardi dollari väärtuses eelisaktsiaid lihtaktsiateks, andes sellega valitsusele 34% aktsiakapitalist. Ülejäänud 33 miljardi väärtuses eelisaktsiaid valitsusele ei kuulu.

"Mida kiiremini nad aktsiavahetuse teostavad, seda parem," kommenteeris Huntington Asset Advisorsi portfellihaldur Peter Sorrentino Bloombergi vahendusel. "Nad peavad oma tuleviku selgeks tegema ja varju võimalikult ruttu kõrvaldama," lisas ta.

Valitsusele ja teistele eelisaktsiate omanikele võidakse emiteerida rohkem kui 17 miljardit lihtaktsiat, lahustades olemasolevate aktsionäride osalust 76 protsendi jagu. Tehing loodetakse lõpule viia juuli lõpuks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. June 2009, 17:40
Otsi:

Ava täpsem otsing