Inditexil 5 aasta suurim kasumi kukkumine

10. juuni 2009, 09:57

Euroopa suurima rõivajaemüüja Inditexi
kvartalikasum tegi läbi viie aasta suurima kukkumise, kuna kõrge tööpuudus
Hispaanias vähendas moeostuhuvi, vahendab Bloomberg.

Enim Zara kaubamärgiga poodide poolest tuntud kompanii kvartalikasum kukkus aastataguse ajaga võrreldes 16 protsenti, 184 mln eurole. Analüütikud ootasid 186 mln eurost puhaskasumit. Inditex genereerib umbes 30 protsenti käibest Hispaanias. Inditexi käive kasvas 5,4 protsenti, 2,34 miljardile eurole.

Banco Bilbao Vizcaya Argentaria prognoosis, et kinnisvarahinnad võivad Hispaanias tänavu langeda 10 protsenti. Capital Economics prognoosis, et tuleval aastal võib Hispaanias tööpuudus ulatuda 23 protsendini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. June 2009, 09:57
Otsi:

Ava täpsem otsing