RTS piirab börsirobotite aktiivsust

10. juuni 2009, 19:20

Alates 16. juulist satuvad päevas rohkem
kui 2000 operatsiooni teinud börsirobotid järelevalve alla ning nende omanikud
peavad sooritamata tehingute eest täiendavalt maksma, avaldas RTS täna oma
kodulehel.

Börsirobotiteks nimetatakse automaatseid kauplemissüsteeme, mis muudavad diilerite tegevuse efektiivsemaks, vähendades otsuse vastuvõtmisele ja tehingu sooritamisele kuluvat aega ning eksimise riski.

Seejuures osutusid RTSi mullusteks parimateks kauplejateks robotid. Üks neist, robot_gambler, näitas üles 583,21%list tootlust ja teine, robot_saper, 293,64%list tootlust, kirjutas Lenta.

RTS kavatseb otse börsisüsteemi ühendatud robotid sertifitseerida ja kokku lugeda kõik nende poolt sooritatud operatsioonid. Kui operatsioonide arv ületab kehtestatavat 2000 piiri päevas ega vii tegelike tehinguteni, võetakse iga operatsiooni pealt täiendav tasu.

Iga makstud 1 rubla kauplemistasu saab teha kuni 20 tasuta operatsiooni, mis ei vii tehingu sõlmimiseni. Iga operatsiooni eest, mis seda ületab, tuleb maksta 10 kopikat. Täiendav kulu ei Puuduta rohkemaid kui 0,01% kõigist FORTS konto omanikest, seisab börsi teates.

Paljud robotid, mis pole optimaalsed, koormavad kauplemissüsteemi ja börsi ning segavad teiste turuosaliste tööd, selgitas RTSi juht Roman Gorjunov sammu tagamaid.

"Kauplemisaktiivsuse reguleerimist ühes või teises vormis praktiseeritakse kogu maailmas. Vaatamata suurele robotite osakaalule (RTS börsi - toim) käibes pole nad kaugeltki ainsad turuosalised. Börs peab ju mõtlema kõigile. Regulatiivsed parameetrid, mille RTS välja pakkus, on täiesti mõistlikud ja tõstavad minu hinnangul turul töötavate robotite kvaliteeti, kuna piiravad vaid ebaefektiivseid süsteeme," kommenteeris finantskorporatsiooni Otkrõtie tegevdirektor Jevgeni Dankeviš.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. June 2009, 19:20
Otsi:

Ava täpsem otsing